Fiksu yrityksen perustaminen

Fiksu osakeyhtiö

Osakeyhtiö tuo turvaa yhdessä yrittämiseen. Osakeyhtiön varat ovat kokonaan erillään omistajien varoista, ja omistajat ovat vastuussa yhtiön velvoitteista vain sijoittamallaan pääomalla. Yhtiö vastaa sitoumuksistaan omilla varoillaan, ja osakeyhtiön perustamista ja hallintoa koskevat yksityiskohtaisemmat säännöt kuin muita yritysmuotoja. Asiantuntijamme hoitavat osakeyhtiön perustamiseen kuuluvat kiemurat puolestasi.

Miksi osakeyhtiö?

  • Osakkailla, eli osakeyhtiön omistajilla on yhtiön toiminnasta rajoitettu vastuu. Tämä tarkoittaa, että osakkaat ovat vastuussa yhtiön toiminnasta ja veloista vain sijoittamansa pääoman kautta.
  • Osakeyhtiön varat ovat täysin erilliset sen omistajien varoista. Mikäli yhtiö esimerkiksi ajautuisi konkurssiin, voivat omistajat menettää vain sijoittamansa pääoman, eivät henkilökohtaista omaisuuttaan.
  • Osakeyhtiö maksaa tuloksestaan yhteisöveroa, joka on tasavero, kun taas henkilöosakkaat maksavat omista tuloistaan progressiivista ansio- tai pääomatuloveroa. Tämä on merkittävä veroetu etenkin, mikäli yhtiön tulos nousee korkeaksi.
  • Osakeyhtiöllä ei enää vuoden 2019 heinäkuun jälkeen tarvitse olla alkupääomaa.

Huomioi nämä asiat!

  • Osakeyhtiöllä tulee olla hallitus, joka huolehtii yhtiön hallinnosta ja sen toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä. Osakeyhtiön korkeinta päätösvaltaa käyttää yhtiökokous, johon kaikilla osakkeenomistajilla on oikeus osallistua. Yhtiökokous mm. valitsee hallituksen jäsenet, hyväksyy tilinpäätöksen ja päättää voitonjaosta.
  • Osakeyhtiöllä tulee olla tilintarkastaja, mikäli osakeyhtiön liiketoiminta saavuttaa tilintarkastuslain edellytykset.
  • Tilanteesta riippuu, tuleeko osakeyhtiö verotuksellisesti edullisemmaksi kuin jokin toinen yhtiömuoto tai esimerkiksi työskentely palkansaajana.
  • Patentti ja Rekiesterihallituksen rekisteröimismaksu on 240€. Tämä maksetaan perustamisen yhteydessä.

Yrityksen perustaminen Suomeen

Jos haluat työskennellä yrittäjänä Suomessa ja olet jonkin muun kuin EU-maan tai Pohjoismaan kansalainen, tarvitset yrittäjän oleskeluluvan. Jos haluat perustaa Suomeen start-up yrityksen, tarvitset start-up-oleskeluluvan. Oleskelulupaa täytyy hakea ennen kuin tulet Suomeen.

Yritystoimintasi pitää olla kannattavaa, ja toimeentulosi pitää olla turvattu yritystoiminnasta saamillasi tuloilla. Jos yrityksesi on startupyritys, jolla ei ole vielä liikevaihtoa, voit todistaa riittävän toimeentulon muilla tuloilla. Oleskelulupaa ei myönnetä sen perusteella, että omistat yrityksen. Sinun pitää itse työskennellä yrityksessäsi Suomessa, jotta voisit saada oleskeluluvan. Lue yrityksen perustamisesta InfoFinlandin sivulta Yrityksen perustaminen Suomessa.

Valmisyhtiö

Hanki valmisyhtiö luotettavasti Töölön Osakeyhtiötoimisto Oy on yritys, joka perustaa ja myy yhtiöitä sekä antaa ammattiapua alan asioissa yli 20 vuoden kokemuksella ja osaamisella Suomessa. Töölön Osakeyhtiötoimistossa on vuodesta 1992 alkaen perustettu yli 10 000 yhtiötä.

Meillä on kiireisille asiakkaille aina varattuna valmiiksi tehty osakeyhtiö — perustamme valmiit yhtiöt aina itse. Vain siten voi varmistaa, että yritys on puhdas ja toimimaton. Tämä on nopein tapa aloittaa yritystoiminta. Monien eri alojen yrittäjät ovat hankkineet osakeyhtiönsä meiltä nopeasti ja edullisesti. Meillä on tarjolla jatkuvasti puhtaita ja toimimattomia yhtiöitä – tarvittaessa myös vanhempaa vuosikertaa. Monien eri alojen yrittäjät ovat hankkineet osakeyhtiönsä meiltä nopeasti ja edullisesti.

Vuosien varrella asiakkaamme ovat kertoneet, kuinka heitä on huijattu valmiiksi perustettujen yritysten oston yhteydessä. Erityisesti verovelkaisia ja luottotietohäiriöisiä sumutetaan surutta. Uusi, hyväuskoinen yrittäjä on tällöin joutunut ojasta allikkoon. Hankkimalla meiltä valmisyhtiön vältät monet sudenkuopat ja voit aloittaa täällä heti.

Fiksu kevytyrittäjyys

Kevytyrittäjä on sopiva vaihtoehto silloin, kun teet yritystoimintaa pienimuotoisesti. Se on vaivaton tapa kokeilla uutta työuraa tai hankkia lisäansioita nykyisen päätoimen tai opiskeluiden ohelle. Teet töitä omalla Y-tunnuksella.

Perustamisen eteneminen ja arvio kestosta

Kun teet sähköisen perustamisilmoituksen Yrittäjän Polun kautta saat Y-tunnuksen heti perustamisen jälkeen ja olet valmis käynnistämään liiketoimintasi!

HUOM! Jos sinulla on jo Y-tunnus (olet toiminut aiemmin yksityisenä elinkeinonharjoittajana) aktivoi yrityksesi uudelleen käyttöösi ytj.fi palvelussa muutosilmoituksella. Perustamisen jälkeen lähetämme sinulle perustamisvahvistuksen sähköpostitse. Oma Polusta löydät myös perustamiseen liittyvät asiakirjat ja voit valita sinulle soveltuvat palvelut. Verohallinnon käsittelyaika ennakkoperintä- ja alv-rekisterin aktivoitumiselle on 1-3 työpäivää.

Soitamme sinulle Yrittäjän Polusta noin viikon sisällä varmistaaksemme, että perustaminen sujui mutkitta.

Pyydä maksuton kartoitus
tai kysy lisää palveluistamme

Fiksuposti
PL 13
00561 Helsinki
+358 2 48092462

Translate this page here »